Pon - Ned : 07:00 - 22:00
+381 21 2288-724

Ribolovačko jezero

Šta nudi glavno jezero?

Dužina ovog jezera je 190 m sa obe strane, sa po 14 pozicija za pecanje na svakoj strani, znači ukupno 28 mesta. Celom dužinom jezero je pregrađeno na pola, tako da je dužina zabacivanja limitirana na 80 m, što upućuje na korišćenje adekvatne opreme za ribolov. Pregrada je vidljivo numerisana i označava širinu dozvoljenog ribolova za svako pecaroško mesto, i to oko 10m. Dubina jezera je skoro svuda ista i kreće se od 2 do 2,3 m. Dvo je tvrdo, čisto i nabijeno.

Obale su prošarane crvenom vrbom i trskom. Sa obe kraće strane jezera postoje pregrađena mesta za ribolov sistemom na plovak. Jezera usisavaju vodu iz tri bunara, od kojih su dva duboka 33 m, a treći se usvrdlao u zemlju čak 52 m.

Voda se redovno nosi na sistematske preglede u Novosadski Institut i upravo ona svojim kvalitetom daje poseban šmek spremljenoj ribi. Upecanici čija težini po primerku iznosi do 5 kg, mogu se iznositi iz ribnjaka uz odgovarajuću nadoknadu. Ostale grdosije se poljube u kapitalne škrge i vraćaju na podranjanje i čekanje novih veštih pecaroških ruku.

Dozvoljen je ribolov na tri štapa sa po jednom udicom. Pozicije na kojima ste se odlučili pecati možete hraniti prirodnom hranom i nekoliko dana ranije. Oko jezera postoji osvetljenje i elektro priključci koji olakšavaju dozvoljeni ribolov noću. Organizuju se i razna pecaroška nadmetanja.

Šta se i kako peca?

Šaran i amur su glavne ribe jezera, ali ima dosta i soma, štuke, smuđa, babuške, zimskog manića i linjaka. Na primer, ovde je više puta upecan šaran preko 22 kg i primerci linjakaoko 3,5 kg težine. To i nije neko veliko čudo, ako znamo da je riblji fond „težak“ 11 tona, od čega je 90% šaran. Obavezan deo pribora mora biti podloška za prihvat ulovljene ribe. Za svu upecanu ribu važi pravilo „uhvati i pusti“.